Om Aagaards Ølleri

Historien

Aagaards Ølleri bygger med stolthed videre på fundamentet skabt af brygmester Niels Kolding, der skabte det lille og vellidte nanobryggeri ”Ølleriet Haandgjow”. Vi prøver respektfuldt og ærekært at udfylde Niels’ sko. Vi kalder vores gårdbryggeri for ”Aagaards Ølleri – Haandgjow i Thy”– i respekt og i videreførelsens tegn. Brygmester Niels lavede øl, der tog år at udvikle. Det vil vi prøve at efterligne samt at komme på Niels’ niveau, simpelthen fordi han bryggede en rigtigt godt og lækkert øl. Men vi vil også udvikle vores eget øl og har allerede 2-3 stykker, vi selv står bag.

Aagaards Øllaug

Aagaards Øllaug, som står bag Aagaards Ølleri, består at otte ølglade mænd: Henrik Pedersen, Ole Kirk, Ib Thinggaard, Kurt Strangholt, Benny Kirk, Bjarne Breinholt, Nikolaj Kirk og Martin Bertelsen. Øllauget opstod lørdag den 10. oktober 2020 ved et begynderkursus i ølbrygning på Aagaard. Øllaugets kæmpe styrke og helt sikkert en af grundene til, at Aagaards Ølleri bliver et af Danmarks hyggeligste bryggerier, er at øllauget egentlig gør dette “for hyggens skyld” – Vi er drevet af passioninteresse og hang til godt øl.

Øllaugets vigtigste fokus er at udvikle og lave godt øl!

Aagaards Ølleri

Visionen for Aagaards Ølleri er at blive et lille folkekært gårdbryggeri, der giver totaloplevelser til sine ølvenner.
Aagaards Ølleri’s mission er lave godt og gedigent øl med fokus på lokale råvarer og økologi.

Aagaards Ølleri opfatter sig selv som et nanobryggerider vægter kvalitet frem for kvantitet.

Logoet

Aagaards Ølleri’s logo skal vise Thy’s natur. Skrifttyperne er valgt på baggrund af den skrifttype Aagaard anvender, og den skrifttype ”Ølleriet Haandgjow” anvendte. Vi vælger også at videreføre ”Ølleriet Haandgjow’s” tilgang ved at anvende sloganet ”Haandgjow i Thy”.

Målsætninger for Aagaards Ølleri

I starten talte Aagaards Øllaug, beskedent, om en femårsplan, hvor vi indenfor:

  • et år har etableret nye bryggerifaciliteter
  • tre år er med til DM i håndbrygget øl (kun for amatørbryggere)
  • fem år er på butikkernes hylder og at finde i diverse restauranter.

Vi er rigtig glade for al den opbakning og følgeskab, vi har fået her i opstarten, hvilket formentlig vil sætte et ordentligt skub i vores plan. Vi oplever allerede nu en stor efterspørgsel efter vores øl. Dog ønsker vi ikke at starte et salg, førend vi er klar til det!

Aagaard vil rigtig gerne bidrage til udviklingen af turismen i Thy og ser sig selv som en spændende medspiller sammen med andre aktører i lokalområdet. Derudover er et klart mål at skabe arbejdspladser, hvilket betyder, at vi vil ansætte en brygmester.

Et folkeligt virke

Aagaards Ølleri skal lave totaloplevelser gennem fællesbrygning, øl-events og ølbrygningskurser.
Vi vil faktisk gerne blive branchens bedste til at skabe og levere den hyggeligste og bedste øloplevelse.